Keserű, de szép szezonkezdet

Keserű, de szép szezonkezdet

Szerző: H.J.

2015. március 25. 09:44

 

Nagyszabású rendezvény keretei között, az Auto, Motor & Tuning Shown vette kezdetét a 2015-ös Gymkhana Bajnokság, 2015. március 20-22-én. A szabálymódosítások értelmében egy nagy, 30 fős mezőnyt láthatott gumit koptatni a nagyérdemű. Köztük volt a váci pilóta, Szőke Ákos is, aki az abszolút értékelésben a 2., míg a Pro kategóriában a 4. pozícióban végzett a BMW E30 gépével.

Szőke Ákos: Szép idő, jó kocsi, jó csapat és kitűnő hangulat – nagy vonalakban így tudnám összefoglalni a hétvégi Auto, Motor & Tuning Showt, mely számomra a 2015-ös szezon első derbijét is takarta. Habár a gymkhana mezőnyének az éles versenye csak vasárnap zajlott le, már pénteken felállítottuk a standunkat, ahová mind a három nap rengeteg érdeklődő látogatott ki, csodálta meg az autót és látott el pár biztató szóval. Úgy vettem észre, hogy elsősorban ez az a rendezvény, ahol meg lehet ismertetni és szerettetni a nézőkkel, az autósport iránt érdeklődőkkel a gymkhana sportágát, ezért külön örülök neki, hogy idén is jelen voltunk rajta.

Sajnos a versennyel kapcsolatban már nincsenek ennyire jó emlékeim. Igaz, nagyon előkelő helyen, az abszolút értékelésben a 2., míg Pro kategóriában a 4. pozícióban zártam a szezonnyitót, de a keserűség a rendezéssel szemben bennem van. Az idei szabálymódosítás értelmében egybevonták a Street, a Semi-pro és a Pro kategóriát, vagyis a 30 fős mezőnyből bárkit összesorsolhattak bárkivel, s ha egy gyengébb és egy erősebb összekerült, akkor az előbbi tag időelőnyt kapott az éles futamoknál. Nem tartom ezt igazságos megoldásnak, és ezzel nem is vagyok egyedül.

A feszültség ellenére éles küzdelmek folytak a pályán, mindössze tizedmásodpercek választották el a legnagyobb ellenfelemtől, Vadócz Danitól, aki egyben a barátom is. Ez esetben mi maradtunk alul, de nem búslakodom miatta, ez benne van a pakliban, és Dani ugyanúgy megérdemelte a győzelmet. Ez úton is gratulálok neki, valamint köszönettel tartozom a saját csapatom mellett Zacc szervizének is, akik rengeteget segítettek nekünk a hétvégén!


Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Bomba!, Budatel, TT.risk, Václámpa.hu, Váckonyha.hu, Szőke és fiai ácsmunkák, Balu gumi, Klímatti, Realsys.hu, Viczián István építőipari vállalkozó, Boka Fólia, Káplár Fatelep

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Toyo Tires Saisonfinale, Red Bull Ring (A)

.

Program:

szeptember 26., szombat

08:00 Időmérő 1

14:20 Verseny, 15. forduló

bővebben

szeptember 27., vasárnap

10:15 Időmérő 2

15:35 Verseny, 16. forduló

bővebben

Hátralévő idő:

Közelgő események