Gyászolnak a hegyi versenyzők

Gyászolnak a hegyi versenyzők

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: rietilife.it

2011. július 11. 19:16

 

Vasárnap Olaszországban életét vesztette Georg Plasa. A német versenyző és autóépítővel számos magyar csapatnak, versenyzőnek kapcsolata volt, autói Magyarországra is eljutottak.

A baleset a 48. Coppa Carotti elnevezésű versenyen történt a Rieti – Terminillo között kijelölt versenypályán. A negyedik kanyar után Plasa versenyautója lecsúszott az útról és a mélybe zuhant. Az 51 éves pilóta újraélesztését már a helyszínen megkezdték majd a mentőhelikopterben folytatták, útban a római Gemelli korház felé, de az orvosok minden igyekezete ellenére az életét nem sikerült megmenteni.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, az első feltételezések szerint az autó hibája okozhatta. A tragédia hírére a rendezők és a versenyzők teljes egyetértésben a verseny leállításáról döntöttek.

Georg Plasa az idei évet egy új versenyautóval kezdte meg. A korábbi, V8-as Judd motoros BMW 320-at egy 135i Coupé alapjaira épített versenyautó váltotta, amelynek építését a tavaly kezdték el. Az autónak egy új weboldalt is készítettek a www.134judd.com oldalon végig követhetők az autó építésének fázisai.Plasa az FIA Hegyi EB-n indult és idén már három abszolút győzelmet szerzett a túraautók között. Áprilisban Franciaországban, májusban Portugáliában, júniusban pedig Németországban állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Toyo Tires Saisonfinale, Red Bull Ring (A)

.

Program:

szeptember 26., szombat

08:00 Időmérő 1

14:20 Verseny, 15. forduló

bővebben

szeptember 27., vasárnap

10:15 Időmérő 2

15:35 Verseny, 16. forduló

bővebben

Hátralévő idő:

Közelgő események